Lassana.nl

Mesotherapie (Microneedling Treatment)

Hoe werkt een Microneedling Treatment?

Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek voor huidverbetering-en  verjonging. Microneedling, ook wel bekend onder de naam Mesotherapie, is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering (anti-aging). “Meso” betekend mid-dermaal, en geeft aan in welk deel van de huid deze behandeling toegepast wordt.

In mijn praktijk pas ik deze techniek toe met een mesopen. Dit is een klein apparaat met zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit. Microneedling is één van de meest innovatieve en effectieve deelbehandelingen bij striae en rimpels. De fijne naaldjes in de pen stimuleren de huid om collageen en elastine aan te maken. Tijdens deze behandeling ontstaan er microkanalen die zorgen voor een verhoogde opname van actieve werkstoffen in de huid. Het lichaam sluit deze kanaaltjes met eigen collageen. Er vindt dus een flinke toename van het collageen in de huid plaats, waardoor rimpeltjes, fijne lijntjes en grove poriën van binnenuit opgevuld worden.
We gebruiken Mesotherapie (microneedling Treatment) daarom met name voor collageen-opbouw (of afbraak, in het geval van littekens). Microneedling is praktisch pijnloos.

Het effect van een Microneedling Treatment
De huid ziet er direct rood uit, dit kan 3 tot 4 dagen aanhouden. De huid kan na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge SPF. Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een aantal maanden duren. De behandeling is in sommige gevallen ook goed te combineren met de Bio-Peeling.
De behandeling is het meest effectief als deze 1 x per maand gedurende 6 maanden zal worden toegepast.
Uitzondering: Wilt u littekens laten behandelen, dan wordt er om de 14 dagen behandeld.

Mesotherapie (Microneedling Treatment) kan worden toegepast bij;

  • Rimpels; Rimpels ontstaan naarmate de huid ouder wordt en het lichaam minder collageen aanmaakt. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling Treatment wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpels van binnenuit opgevuld
  • Littekens; De Microneedling Treatment wordt tevens toegpast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. Door deze behandeling zal het littekencollageen deels afbreken en de bloedcirculatie in dit gebied optimaliseren.
  • Grove poriën; Het verfijnen van grove porien is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling Treatment wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.
  • Striae; Ook op het lichaam kan de Microneedling Treatment worden toegepast. Denk aan Striae, sinaasappelhuid of littekens op het lichaam.
  • Pigmentatie; De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma (zwangerschapsmasker) of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuring die ontstaan is na puistjes kunnen met Microneedling vermindert worden. Voor het beste resultaat kunt u deze behandeling het beste combineren met de Bio-Peeling.

Te verwachten resultaat
Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

Aantal benodigde behandelingen
Bij alle therapieën die als doel huidverbetering hebben, kunt u zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Meestal is een verbetering van de huid na ongeveer 5 behandelingen duidelijk zichtbaar.

Tarieven
Ik adviseer u om tijdens een kuur overdag een zonbescherming te gebruiken. Bijvoorbeeld 2B Bio Défense SPF 30 of 50.
Ook na de kuur moet er overdag nog tot 2 – 3 weken een zonbescherming worden aangebracht. Het mooiste resultaat ontstaat in kuurverband. Een kuurverband is minimaal 6 keer. Een Microneedling Treatment mag om de 28 dagen opnieuw worden gedaan. Met een kuur bent u daarom na een halfjaar klaar. Om het optimale resultaat te behouden, adviseer ik u om de Microneedling Treatment 3 a 4 keer per jaar te herhalen.

Microneedling Treatment excl. decolleté         Prijs: €105,- 

Microneedling Treatment incl. decolleté          prijs: €138,-

Lichaamsdelen                                                             prijs: op aanvraag

Kuur 6 keer excl. decolleté €610,-

Kuur 6 keer incl. decolleté  €810,-

Afspraak maken

Maak een afspraak